ניתוח הצרת קיבה בטבעת נועד להצר את גודל הקיבה ולהפחית את כמויות המזון אותן מסוגלת הקיבה לעכל. לעיתים עלולה להתעורר בעיית זיהום, דימום, או עודף נוזלים המצטברים בטבעת. במקרה זה, ולאחר אבחון והערכת חומרת הבעיה, יש להתחיל מיד את הטיפול להוצאת הטבעת.
סוגי הניתוחים השונים להצרת קיבה בטבעת, נחשבים להליכים בטוחים ויעילים, אך לעיתים מתעורר הצורך להחליפם בניתוח בריאטרי חוזר, אם מתעוררים סיבוכים לטווח הארוך המתפתחים עם השנים, או במקרה בו המטופל אינו מצליח לרדת במשקל באופן משביע רצון.
זהו תהליך פשוט ומהיר וניתן להשתחרר מבית החולים לאחר שהמטופל נמצא במעקב במשך יומיים, והרופא מוודא כי לא נשקפת יותר סכנה לבריאותו. תהליך הוצאת הטבעת אינו מסוכן או מסובך ואינו כרוך בכאבים. יחד עם זאת, גם בניתוח זה חשוב להבין את השלכות התזונה לפני הניתוח ולאחריו.
תזונה לפני הניתוח
גם לפני ניתוח הוצאת הטבעת, יש להקפיד על תזונה נכונה. כך, למשל, שבועיים טרם הניתוח, על המטופל לקבל ייעוץ תזונאית ולהיות במעקב של צוות רב תחומי המטפל בהליך. התזונאית תרכיב עבורו תכנית אכילה הכוללת תזונה דלת פחמימות, וכשבוע לפני הניתוח תתבצע הקובעת אם המטופל כשיר לעבור את הניתוח. במקרה שכן, הצוות הרב תחומי ידריך אותו לקראת הניתוח.
יום לפני הניתוח ניתן לאכול עד שעות הצהריים תזונה שאינה כוללת פירות, ירקות ודגנים מלאים. משעות הצהריים ועד הלילה, מומלץ להפסיק לאכול ורק לשתות. מחצות הלילה יש להקפיד על צום מלא, גם ללא שתייה.
תזונה לאחר הניתוח
רוב המטופלים חווים מצב בו הבטן חוזרת למצב נורמאלי לאחר ניתוח הוצאת טבעת מהקיבה. עם הטבעת סייעה לפיתוח הרגלי תזונה נאותים והקפדה על פעילות גופני, מומלץ להקפיד עליהם גם לאחר הסרת הטבעת, על מנת לשמור על המשקל.
הליך הוצאת הטבעת מוביל לאובדן הגבלת הקיבה, ולכן חווה המטופל הגברה בתחושות הרעב. כתוצאה מכך, רוב המטופלים שבים למשקל שהיה להם לפני הניתוח, אלא אם כן הם מחליטים לעבור הליך תיקון ניתוח הרזיה, או שהם פשוט מתאמצים יותר כדי לשמור על המשקל החדש.
ביום שלאחר הניתוח, ניתן לשתות מים בלבד, ולאחר מכן לאכול תזונת מחית במשך יומיים או שלושה. מומלץ לעבוד עם תזונאית ולתכנן ארוחות בריאות המעניקות מספיק חלבון, ויטמינים ומינרלים כדי לשמור על תחושת שובע ומשקל יציב. להשלמת התכנית ושמירה על התזונה הבריאה, יש צורך לקחת תוספי ויטמינים ומינרלים לכל החיים.
ניתן לקבל את הטבות הויטמינים גם באמצעות הקפדה על אכילה נכונה. כך, למשל, כדי לאפשר ספיגת סידן וברזל נאותה, מומלץ לאכול מזונות המועשרים בוויטמינים אלו כגון גבינות, חלב, סרדינים ולחם מלא לקבלת סידן; להבטחת קבלת כמות מספקת של ברזל יש לאכול כבד, בשר אדום, סויה, דגים, וירקות
הרופא והתזונאית ימליצו למטופל על התזונה המתאימה לו באופן אישי, בהתאם לסיבוכים שנוצרו בעקבות ניתוח הטבעת המקורי, המשקל בו היה המטופל לפני הניתוח ולאחריו, ומצב בריאותו הכללי. בהתאם לכל ההיבטים האלו, תורכב תכנית תזונה הכוללת ארוחות קטנות למניעת מתיחת הבטן.