אחרי ניתוח בריאטרי? הינה 3 מתכונים עשירים בחלבונים שיסייעו לכם לשמור על המשקל

בחירת רופא זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לניתוחים בריאטריים!

אם עברתם ניתוח בריאטרי סביר להניח שברצונכם לשמור על המשקל. ובכן, לשמור על המשקל זה לא עניין של משמעת עצמית,עברתם ניתוח בריאטרי? יש לנו 3 מתכונים עשירים בחלבונים עבורכם למרות שהיא יכולה לעזור. לשמור על המשקל, זה עניין של לדעת איך הגוף פועל, מה הוא צריך, ומה כדאי לתת לו. מעבר לכך אם הרגלי האכילה מונעים מדחפים רגשיים – ייתכן שיש רובד אחר לעבוד בו, כדי להגיע לאיזון מול תזונה.

בכל מקרה, בשורות הבאות נציג 3 מתכונים עתירי חלבון, שמטרתם לתת לחזק לתזונה שלך. לא אמורה להיות בהם מידה רבה מדי של פחמימה, ומנגד – יש בהם כמות מספקת של חלבון. חלבונים יעילים במיוחד הן לתהליכים חיוניים לגוף והן בשגרת אימונים – הם עוזרים לגוף לבנות את עצמו מחדש ומשפיעים גם על מסת השריר.

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב פול לימוני

לוקח כ-40 דקות להכין, כמות: שבע מנות.

מה להכין?

לקציצות:
חבילת טופו
חצי חבילת פטרוזיליה
3 כפות קמח שיבולת שועל
2 כפות שיבולת שועל
בצל סגול 1
כפית אבקת שום
מלח ופלפל לפי הטעם

ובכללי:

חבילת תחתיות ארטישוק
אחד וחצי ליים פרוס
אחד וחצי כוסות מים
1 כפית אורגנו
חצי חבילת פטרוזיליה
2 כפיות טימין
2 כוסות פול ירוק
1 כפית אבקת שום

איך מכינים?

  • להכין תנור מראש – 180 מעלות על טורבו
  • להוציא את התחתיות להפשרה
  • לשלוח למעבד מזון את כל רכיבי הקציצות – עד שמקבלים תערובת מגובשת כמו גם דביקה. לא להגיע לרמה של מרקם משחה.
  • מתוך זה לייצר 7 קציצות
  • להכניס את הנ"ל לתנור לכדי 15 דקות
  • בזמן שהקציצות בתנור – לעבוד עם הליים, לפרוס אותו – ולקצוץ פטרוזיליה
  • 5 דקות טרם הוצאת הקציצות – לחמם במחבת את המים עם הליים ולהוסיף לה את התבלינים והפול (לשמור על התנור פועל)
  • להוציא את הקציצות ולדחוס את כולן לתחתית ארטישוק, כל אחת
  • להעביר את התחתיות עם הקציצות הנ"ל למחבת
  • לבשל כ-10 דקות על אש קטנה
  • אחרי 10 דקות, להעביר את התחתיות לתנור ל-10 דקות נוספות (אולי אפילו עם המחבת)
    ניתן להוציא ולהגיש

מתכון לפילה עוף וירקות

4 מנות

מה להכין מראש?

פילה העוף
חזה עוף – 500 גרם, להשתמש בפילה עוף טרי.
מלח – 1/4 כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה, גרוס.
שמן בריא כלשהו – 1/4 כוס – סה"כ (60 מ"ל), לטיגון הירקות
בצל – יחידה בינונית (125 גרם), חתוך לקוביות.
קישוא – יחידה גדולה (290 גרם), חתוך לפרוסות.
שום – 3 שיניים, שלמות או פרוסות.
פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם), חתוך לרצועות.
פטריות – חבילה (210 גרם), טריות, גדולות וחתוכות רבעים.
מלח – 1/4 כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה
פפריקה – כפית שטוחה, גרוסה.

איך מכינים?

  • בתחילה מפזרים את התבלינים על פילטים
  • לטגן את הפילטים בשמן, במחבת למשך 2 דקות מכל צד
  • להניח את הפילטים בצד
  • להוסיף את הירקות עם התבלינים לשמן, למחבת
  • לטגן תוך כדי בחישה כ-10 דקות או עד ריכוך
  • להוסיף פילטים מטוגנים (שעד כה היו בצד), לערבב היטב
  • להשאיר על להבה נמוכה ל-5 דקות
  • להעביר לכלי הגשה

מתכון לגוואקמולי

מערב פלפלים חריפים, לשמור על העיניים ולשטוף ידיים אחרי השימוש.

מה להכין מראש?

2 אבוקדו בשלים
1 עגבנייה טרייה
1/2 כפית מלח
1 כף מיץ מלימון טרי
1/4 בצל סגול קצוץ דק
1/4 פלפל ירוק או אדום חריף

איך מכינים?

  • לקלף אבוקדו, לשמור חצי בצד, וחצי נוכחי – למעוך במזלג, להעביר לקערה בינונית
  • את החצי שנשמר בצד: לקצוץ לקוביות ולהוסיף לקערה
  • לקלף עגבנייה, לחתוך אותה לקוביות קטנות ולהוסיף לקערת האבוקדו
  • לקצוץ את הבצל הסגול – להוסיף לקערה
  • לקערת הסלט, להוסיף תיבול של מלח ומיץ לימון
  • לקצוץ בזהירות פלפל חריף ולהוסיף לקערה (לשטוף ידיים אם רוצים)
  • לערבב, לטעום, להגיש אם רוצים.

אולי יעניין אותך גם:

ניתוח מעקף תירסריון: יתרונות וחסרונות ההליך

מה לאכול לאחר ניתוח לקיצור קיבה? המדריך המלא

תמונה של דפנה לוינסון מאמנת
דפנה לוינסון מאמנת

דפנה לוינסון מאמנת מוסמכת עם ניסיון עשיר באימון אישי, אימון קבוצות, תכניות אימונים, מעקב משקל והכוונה ייעודית.

אז מה היה לנו בכתבה:
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!